Jotain vanhaa – jotain uutta = Käsityömessut!

paakuva_paakuva

Tänä vuonna lähdimme rakentamaan messujen ohjelmaa kävijöiden toiveiden mukaisesti. Halusimme rakentaa kokonaisuuden, joka viestittää käsityön monipuolisuudesta ja ajattomuudesta.

Saimme työnäytöksiä verhoilusta, valjas-ja nahkatöistä, villasukan kutomisesta, korun valmistuksesta, graffitin- ja akvarellimaalauksesta, puun veistosta, kynäruiskumaalauksesta, korsettien valmistuksesta, tekstauksesta, nahan työstämisestä, kakkujen ja ruuan koristelusta, hedelmien ja vihannesten muotoilusta sekä hääkakkukoristeiden valmistuksesta, pinstripingista, erikoismaalauksesta, puukonteosta, virkkauksesta ja maton kutomisesta.

Työnäytösten lisäksi saimme innokkaita työpajan vetäjiä kalligrafiasta, nypläyksestä, leimailusta ja kierrätysaskartelusta.

Näyttelyitä on eri puolilla messuhallia. Yläkerrassa voi rauhassa tutustua Seinäjoen seurakunnan vihkiryijynäyttelyyn, koululaiset esittelevät ”pitsit uudella tavalla” Taitokujalla, käsityökorttelista löytyy näyttelyitä ja Varikolla Samba Trobicalin esiintymisasut tuovat tuulahduksen taitavasta pukuompelusta.

Näytteilleasettajat tuovat messukauden avajaisiin uutuustuotteita ja materiaaleja. Kuka tahansa, milloin tahansa voi aloittaa käsitöiden harrastamisen. Käsitöissä noudatetaan perinteitä, mutta kehitellään koko ajan uutta. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi kokemaan jotain vanhaa ja jotain uutta!